Deze website werkt waarschijnlijk niet goed op sommige smartphones en ziet er dan ook niet mooi uit ! Beter bekijken op een schermbreedte vanaf 600 pixels! De website ziet er het beste uit vanaf 981 pixels.

This website probably doesn't work right on some smartphones and so it doesn't look well too! Better watch it on a screenwidth from 600 pixels! The website looks the best from 981 pixels.

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN - CLICK HERE TO CLOSE THIS VENSTER
HENRY ROLLINS
MUZIEKVIDEO
LET OP!!: Voor Amerikaanse videobanden heb je een videorecorder nodig die je kunt instellen op het Amerikaanse NSTC systeem. Deze banden zijn namelijk op een lagere snelheid opgenomen.
Rollins Band Live In Italy 1992 Live registratie uit 1992 in het Auditorium FLOG in Firenze, Italië. Dit is geen bootleg noch een officiële Rollins Band video, maar lijkt op een onder goedkeuring van de band door een Italiaanse tv of video- organisatie? opgenomen liveregistratie aangezien de opnames zowel shots vanuit het publiek bevatten als vanaf het podium. Bovendien staat in de rechteronderhoek van het scherm steeds het logo van deze organisatie.
Deze video duurt ongeveer 50 minuten en bevat o.a.: What Do You Do, Almost Real, Hard, Move Right In en Tearing. Het beeld is uitstekend, maar het geluid laat te wensen over, de bas is namelijk nauwelijks te horen. De band speelt degelijk, maar wat wel opvalt is dat een Rollins optreden, door slechts gebruikmakend van fel, wit licht op het podium, wat statisch overkomt - ondanks een energieke Henry... Deze video is te vinden via E-Bay d.m.v. bieden.
Rollins Band Liar 1997 Een volgens de verpakking in 1997 uitgegeven Rollins Band muziekvideo. Deze video bevat de officiële clipjes van de 4 nummers, Low Self Opinion, Tearing, Disconnect en Liar. De meeste songs staan er in meer of minder bewerkte, kortere versie op.
Low Self Opinion heeft een sobere clip die grotendeels in zwart-wit is uitgevoerd. Let op hoe -bij dit nummer- Andrew Weiss demonstratief op een bas speelt met slechts de laagste twee snaren erop. Tearing bevat slechts de opnamen van een concert met het geluid van het studio-album erbij.
Disconnect en Liar bevatten echte clipjes waarbij de tekst goed wordt uitgebeeld in een beeldverhaal. In Disconnect zien we Henry als taxi-chauffeur die tureluurs wordt van de dagelijkse agressie en verbaal geweld die hij te verwerken krijgt in een metropolestad. Liar laat Henry zien in allerei vermommingen tegen diverse achtergronddecors.
Rollins Band The Making Of "Come In And Burn" 1997 Zeer geslaagde promotievideo over de totstandkoming van de Come In And Burn CD. Henry stelt zijn band voor, vertelt over de produktie van de CD, over optreden en over zijn andere activiteiten (spoken word, boeken, films). Het een en ander wordt op een komische manier gepresenteerd.
We zien de clip van Starve die zich afspeelt in de studio, we zien verder o.a. een liveopname van Fool op een festival en verder stukjes van spokenwordperformances en rolletjes van Henry in films.
Ook leuk is de liveopname van Liar tijdens de Grammy Award in 1995, waar zowel de Rollins Band als Henry zelf in de prijzen viel (als ik het goed verstaan heb). Op deze opname zien we Henry met een jasje en een broek aan, i.p.v. van zijn ontblote torso en zijn korte broekje! Blijkbaar was dat niet toegestaan op dit prestigieuze gebeuren! Absolute aanrader deze video!! Deze video is te vinden via E-Bay, op moment van schrijven zowel via de biedmethode als via een directe koop.
Encomium A tribute to Led Zeppelin 1995 Video waarop dertien verschillende bands en artiesten songs coveren van Led Zeppelin. O.a. Sheryl Crow, Stone Temple Pilots, Duran Duran en Blind Melon, maar ook de Rollins Band. Opmerkelijk dus, dat zo'n heavy band als de Rollins Band hier ook voor gevraagd is. Ze spelen Four Sticks. Dit doen ze goed.
Helaas wordt het nummer regelmatig onderbroken door interviews, evenals bij de andere bands / artiesten. Die interviews hadden beter ervoor gezet kunnen worden want er valt nu weinig te genieten van de muziek.