Deze website werkt waarschijnlijk niet goed op sommige smartphones en ziet er dan ook niet mooi uit ! Beter bekijken op een schermbreedte vanaf 600 pixels! De website ziet er het beste uit vanaf 981 pixels.

This website probably doesn't work right on some smartphones and so it doesn't look well too! Better watch it on a screenwidth from 600 pixels! The website looks the best from 981 pixels.

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN - CLICK HERE TO CLOSE THIS VENSTER
HENRY ROLLINS
HERUITGAVEN
Heruitgaven en verzamelaars; live en studio.
S.O.A. Four Old 7"s On A 12" 1984 In 1984 heeft Dischord Records het originele S.O.A. No Policy album samen met drie moeilijk verkrijgbare platen van drie andere punkbands opnieuw uitgebracht,onder de naam Four Old 7'"s On A 12'".
S.O.A. Flex Your Head 1985 Samen met 10 andere punkbands zijn drie nog niet uitgebrachte S.O.A. songs in 1985 op de compilatie Flex Your Head gezet. De songs dateren uit de periode 1980-1981.
Black Flag Wasted...Again 1987 Verzamelaar met songs uit het complete oeuvere van Black Flag, dus ook met de andere zangers. Songs met Henry zijn: T.V. Party, Slip It In, Annihilate This Week, Loose Nut en Drinking And Driving.
Black Flag I Can See You 1989 Compilatie EP met vier Black Flag songs, niet de slechtste maar ook niet de beste uit het oeuvre.
Henry Rollins Hot Animal Machine plus Drive By Shooting 1999 Heruitgave met dezelfde nummers als de oorspronkelijke CD uitgave. Het geluid is wat verbeterd en het boekje bevat een inleidend verhaaltje van Henry waarbij hij terugblikt naar de tijd vlak nadat Black Flag was ontbonden en de aanloop naar het Hot Animal Machine album dat in eerste instantie bedoeld was als project op initiatief van Chris Haskett.
Rollins Band Life Time 1999 De heruitgave van Life Time bevat als extra de drie studionummers van de Do It CD uit 1988. Verder bevat het boekje een inleidend verhaaltje van Henry.
Rollins Band Hard Volume 1999 Geremasterde heruitgave met gewijzigd hoesje, extra studio "outtakes" zoals Tearing, en demonummers waaronder het nog niet verschenen (maar ook niet bijzondere) Thin Air.

Rollins Band Audio Airstrike Consultans 1986-1988 2001 Dit is een goed verzorgde 4-cd box waarvan de eerste drie cd's de eerste drie Rollins studio albums + Drive By Shooting EP bevatten (die alle al in 1999 als drie geremasterde heruitgaven afzonderlijk zijn uitgebracht), aangevuld met wat bonusnummers (o.a. van de Do It EP), en op de vierde cd staat een liveregistratie uit 1987 in Europa waarbij Life Time rijkelijk aanbod komt.
Deze liveopnames worden overigens aangekondigd als "100% previousily unreleased", maar zijn gewoon het grootste gedeelte de liveopnames van de Do It CD. Foutje? Henry Rollins maakt in al zijn hyperactiviteit wel meer fouten, want op de box staan twee foute aankondigingen voor diezelfde vierde, live-cd: Lost And Found moet zijn Followed Around en Hot Animal Machine 2 is Hot Animal Machine 1.
De laatste live song Joyriding With Frank is afkomstig van de oorspronkelijke CD versie van Hard Volume. Mooie box, handig voor als je die eerste Rollins albums maar nergens kunt vinden.

Rollins Band Insert Band Here - Live In Australia 1990 2002 De cover is iets gwijzigd ten opzichte van het origineel uit 1999 en aan de binnenkant staat een nieuw inleidend woord van Henry. De CD verpakking wordt gevormd door het boekje zelf, dat een kartonnen rug heeft.
Rollins Band The End Of Silence 2002 Dit is een geremasterde heruitgave met een bonus CD met o.a. livenummers. The End Of Silence zelf klinkt iets helderder dan het origineel.
Het CD boekje is gewijzigd en op de eerste CD staat nu Next Time, volgens de cd-informatie nog niet eerder uitgebracht, maar dit nummer staat toch echt op o.a. de Do It EP en staat ook op de Life Time cd in de Airstrike... box. Alleen is dit wel de live-versie, dat wel...
Rollins Band Weight 2002 Ook dit is een geremasterde heruitgave. Het CD boekje is mooi verzorgd en bevat foto's van de Liar-videoclip van destijds. Afgebeeld is de achterkant van de CD, de voorzijde is ongewijzigd gebleven.
De vier extra livenummers klinken niet echt geweldig qua sound, het refrein van Disconnect bijvoorbeeld wordt verstoord door een basbrij.
Rollins Band End Of Silence Demo's 2002 Een beetje overbodige release, deze dubbel CD met de ene CD die de demoopnames bevat van The End Of Silence, en de andere CD die liveopnames bevat uit 1992 met o.a. Low Self Opinion, Another Life en voor de duizendste keer.... Do It. Die live CD lijkt daarmee erg op de live CD die al bij de 2002-heruitgave van ...Silence zit. Toch zijn er wat punten die vóór deze CD spreken: de mooie lay-out, liveversie van What Do You Do , de jam met Living Colour gitarist Vernon Reid en het nog niet eerder uitgebrachte nummer Human, dat stamt uit de demosessie voor ...Silence. Dat nummer is een voor Rollins-begrippen onverwacht melodieuze song dat zeker de moeite waard is. Verder wijken de demo-nummers weinig af van de uiteindelijk opnames.
Op de live CD is het grappig om te horen hoe Tearing eerst de mist in gaat waarna de band het nummer gewoon weer opnieuw ingezet.
Rollins Band Weighting 2003 Henry Rollins melkt zijn geschiedenis wel uit....Al weer een CD's met songs die je al kent... Ok, er staan wat onbekende songs op, maar deze staan ook op diverse singles of promo's uit 1994. De studionummers zijn demo-versies en verder staan er nog live jam-sessies op met als gast de New Yorkse sax-speler Charles Gayle, maar dat klinkt als weinig aan te horen weirde kakafonie aan geluiden.
Wel aardig zijn de afsluitende live songs met songs van Weight. Deze klinken qua geluid beter dan die op de heruitgave van Weight uit 2002.
Rollins Band Hot Animal Machine / Life Time 2003 Een in de UK uitgegeven dubbel CD, die niet via de 2.13.61 site verkrijgbaar is. Overbodige release, aangezien Hot Animal Machine en Life Time reeds in 1999 zijn heruitgegeven en bovendien ook zitten in de Airstrike... box. Al is die laatste slechts verschenen in beperkte oplage.
Rollins Band Hard Volume / Insert Band Here 2003 Eveneens een in de UK uitgegeven dubbel CD, die niet via 2.13.61 site verkrijgbaar is. Helemaal een overbodige release, aangezien dit een samenvoeging is van de live CD Insert band Here van '99, (en die in '02 ook is heruitgegeven), en de heruitgave van Hard Volume uit '99 inclusief de bonusnummers. Deze laaste zit ook al bij de Audio Airstrike... box uit '01. De CD is vormgegeven in een sfeervolle layout terwijl de muziek allesbehalve sfeervol is, want deze 2 CD's herbergen het meest lompe materiaal uit het Rollins oeuvere.
Rollins Band Come In And Burn Sessions 2004 Dit is de heruitgave van Come In And Burn uit 1997. Dit is toch best een bijzonder album dat wat meer fusion gericht is. De heruitgave bevat twee CD's dat verrijkt is met extra songs. Deze songs zijn gedeeltelijk al eerder verschenen op singles (Also Ran, Stray en Threshold), maar ook die eerder nog niet zijn uitgebracht (Unknown Hero en Destroying The World). Die laatste zijn aardige, experimentele songs met nog wat meer fusionneigingen.
Stray is dezelfde song als het bekende Disappearing Act, maar dan met andere teksten. Verder staat er nog een nauwelijks gewijzigde versie van During A City op, en twee andere mixen van The End Of Something. Die laatste andere versies zijn niet echt interressant, maar in zijn geheel is deze uitgave, ook door zijn prijs van slechts 10 euro (website 2.13.61), een leuk hebbedingetje.
Henry Rollins & Mother Superior Get Some Go Again Sessions 2005 Deze release is weer de zoveelste uit het Rollins kamp waarbij het materiaal zo'n beetje allemaal bekend is. Het is een samenvoeging van Get Some... , de "officieuze" left-over CD Yellow Blues, plus wat live-materiaal, bonussongs en een videomateriaal dat 5 jaar geleden al op "exchanged" versie van de Get Some... CD heeft gestaan.
Ok hij kost excl. verzendkosten maar 10 euro, maar het is typisch hoeveel re-releases er de laatste 5 jaar zijn uitgekomen van Rollins. Binnen 2 jaar verwacht ik dan ook wel de "Nice Sessions", met "nog niet eerder uitgebracht bonusmateriaal" wat natuurlijk allang op een single-cd, promo of niet-officiële CD heeft gestaan....
Rollins Band Do It 2007 Zucht...diepe zucht....alwééér een heruitgave van een oud Rollins Band album. Goeie muziek daar niet van, maar het enige wat nu nieuw is, zijn de voor- en achterkant van het hoesje. Zogenaamd omdat die ouwe zooi niet meer te verkrijgen is. Nou, een beetje zoeken op E-bay en je vindt zo de originele Do It. Kwam ie daar in plaats van maar eens met zijn "reunie-band" naar Europa en Nederland. Want in herfst 2006 heeft Henry samen met Chris, Melvin, Sim en Theo de geluidsman een tourneetje door de V.S. gedaan. Maar dat schijnt alweer verleden tijd te zijn, de terugkomst van Rollins met Chris Haskett....
O ja, de eerste paar live nummers zijn nog steeds die van de heropening van Willem 1 in Arnhem, in 1987. Dus niet in Deventer zoals nog steeds op de hoes staat. Dat kun je horen in de aankondiging (nummer 4)....
WHEN THIS WEBSITE DISAPPEARS ON BOTTOM: push the back button and don't use the link anymore that causes the problem. This problem appears only when you still using Internet Explorer 6 together with a high resolution. You can download the newest Internet Explorer for free RIGHT HERE