Deze website werkt waarschijnlijk niet goed op sommige smartphones en ziet er dan ook niet mooi uit ! Beter bekijken op een schermbreedte vanaf 600 pixels! De website ziet er het beste uit vanaf 981 pixels.

This website probably doesn't work right on some smartphones and so it doesn't look well too! Better watch it on a screenwidth from 600 pixels! The website looks the best from 981 pixels.

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN - CLICK HERE TO CLOSE THIS VENSTER
HENRY ROLLINS
SINGLES & EP's
Single's (CD en 45 toeren vinyl), maxi-single's (CD, 33 en 45 toeren vinyl); live en studio; sommige zijn ook als promo uitgebracht. Singleoverzicht Black Flag is allesbehalve compleet - voor overzicht, zie site van SST Records.
Black Flag Annihilate This Week 1986 Single met drie nummers, volgens de hoes live, maar dat is moeilijk te horen.
Rollins Band One Thousand Times Blind/Crazy Lover 1987 Zeldzame (vinyl) single zonder cover met daarop twee livenummers, opgenomen in Deventer te Holland in oktober 1987. De band heet nu officieel Rollins Band.
Rollins Band I Know You b/w Earache My Eye 1990 (Vinyl) single dat ondanks de presentatie op de cover als complete band, een spokenword opname van Henry bevat, plus de nog niet eerder door de Rollins Band uitgebrachte cover Earache My Eye, in liveversie (mei 1990 te Sydney).
Henry Rollins and the Hard-Ons Let There Be Rock 1991 Eenmalige productie van Henry Rollins met de Australishe band Hard-Ons. Het AC/DC nummer Let There Be Rock wordt niet onaardig gezongen door Henry. In ieder geval een grappige combinatie: Henry die met zijn monotone zangstijl Bon Scott probeert te imiteren. De gitarist probeert op zijn manier Angus Young na te doen maar zijn solo's gaan hier en daar flink de mist in. Het tweede nummer Carry Me Down is geschreven door Henry en de Hard-Ons samen en is een leuk pop/punkachtig nummer. Hebbedingetje, deze CD.
Rollins Band Hard/Low Self Opnion
(Live On Request Video - July 1992)
1992 Live (vinyl) single uit 1992. Er staat niet op van welk concert deze getrokken is. Meest merkwaardige is nog wel dat dit singeltje niet op 45 toeren gedraaid kan worden, want zelfs in de hoogste stand van je pick-up klinkt het nog te langzaam!
Rollins Band Low Self Opinion 1992 Single met naast Low Self Opinion ook het verder niet op een normale CD staande nummer Lie, Lie, Lie. Dat laatste is een aardig, wat zweverig nummer waarbij Simeon Cain wat percussieachtige dingen doet. De CD versie is anders en staat bij het promo-overzicht.
Rollins Band Tearing 1992 Mini-elpee (33 toeren) en ook als CD uitgebracht. Dit album bevat een bewerkte versie van Tearing, een nieuwe versie van Ghost Rider als 10 minuten durende outtake van de End Of Silence opnamesessies, en twee liveopnames: Earache My Eye (Sydney, mei 1990) en (There'll Be No) Next Time (Lyon, Frankrijk, februari 1992). Beide laatste staan niet op de normale studioalbums. De 7 inch vinyl versie heeft maar twee nummers maar bevat wel een poster.
Rollins Band Liar 1994 Het bekende singeltje van Weight met een shot uit de bijbehorende videoclip. Bescheiden hitsucces, in Nederland tot de 28ste plaats! Als tweede nummer is er Mooseman, een verder niet uitgebracht nummer dat wel aardig klinkt (dit in tegenstelling tot het meeste andere Rollins bonusmateriaal) en een wat swingend (!), jazzy karakter heeft. Deze single-cd is ook als promo gebruikt.
Rollins Band Liar/Disconnect 1994 Single met bewerkte versies (korter) van Liar en Disconnect, en de twee niet op de normale studioalbums staande nummers Right Here Too Much en Nightsweat. Vooral dat laatste nummers is een geslaagd nummer, met een experimenteel karakter, waarbij Melvin's basgeluid af en toe doet denken aan de Wartime-cd. Leuk verzorgde cover.
Rollins Band Liar/Disconnect 1994 Vinyl single met dezelfde 4 nummers als de gelijknamige CD versie maar nu met een poster erbij.
Rollins Band Disconnect 1994 Single met bewerkte versie (korter) van Disconnect, en het niet op de normale studioalbums staande nummer Miles Jam, welke laatste getrokken is van een BBC Radio sessie en klinkt zoals de naam doet veroeden.
Rollins Band Disconnect 1994 Single met naast Disconnect, vier niet eerder op een normale CD uitgebrachte nummers, te weten Right Here Too Much, Night Sweat, Plague en Miles Jam. Behalve Plaque staan deze wel op andere singles, zie daar de beschrijving. Het nummer Plaque behoort tot de meest bizarre songs in het Rollins repertoire en is buiten dat de moeite waard.
Rollins Band Fool (en andere) 1994 Twee maxi-single's (45 toeren) met vier studionummers van zowel ..Silence als Weight.
Rollins Band The End Of Something 1997 CD Single met een normale en een speciaal met allerlei effecten hermixte versie van The End Of Something. Die bewerkte versie is niet bijzonder luisterenswaardig. Derde nummer is het niet op een normaal studioalbum staande Threshold. Er is ook een andere versie van deze CD waarbij naast twee versies van het titelnummer er het nummer Also Ran op staat, welke niet op de Come In And Burn CD staat. Prima nummer overigens.
Rollins Band The End Of Something 1997 Nog een versie van de The End Of Something CD single nu met naaste de normale versie een andere bewerkte re-mix. Derde nummer is Stray, maar dat is gewoon Disappearing Act van het Come In And Burn.
Rollins Band Starve 1997 CD single met Starve, Stray (=Disappearing Act van het Come In And Burn album)en het niet-albumnummer Treshold.