Deze website werkt waarschijnlijk niet goed op sommige smartphones en ziet er dan ook niet mooi uit ! Beter bekijken op een schermbreedte vanaf 600 pixels! De website ziet er het beste uit vanaf 981 pixels.

This website probably doesn't work right on some smartphones and so it doesn't look well too! Better watch it on a screenwidth from 600 pixels! The website looks the best from 981 pixels.

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN - CLICK HERE TO CLOSE THIS VENSTER
Peter Pan Speedrock
pre-PPS, hobbyprojecten & post-PPS
Life On Grey Dead Bob 1989 De band van Piet van Elderen (ook wel Peter) vòòr Peter Pan Speedrock. Life On Grey heeft meerdere jaren bestaan en landelijk enige bekendheid gehad. Ze hebben het zelfs nog tot de finale van de Grote Prijs van Nederland geschopt in 1987. Life On Grey speelt geen hardrock maar meer alternatieve/gitaarrock, al weet ik uit een interview van juni 2003 met Aardschok dat de band tal van stijlen heeft "uitgeprobeerd". Door de zang neigt het af en toe zelfs naar new wave. De bezetting bestaat naast Peter (die je op de foto op het inlegvel haast niet herkent) uit Bob (Muileboom, bas; speelt ook op de eerste Peter Pan CD), Eddy (zang en sporadisch gitaar) en Ryno (drums). Peter doet leuke dingetjes op z'n gitaar en kon toen al heel aardig spelen. Allemaal heel wat anders dan PPS maar heeft zeker z'n leuke momenten. Bevat nog de Led Zeppelin cover Good Times, Bad Times. Dit album is zowel op CD als LP uitgebracht.
Life On Grey Welfare 1990 7" Singeltje met aan de ene kant Welfare en aan de andere kant Brown Eyed Sally. De eerste is nu meer een hardrock nummer en de tweede kan omschreven worden als funkmetal. Best aardige muziek overigens.
Repomen Roadkill 2008 Repomen is het in 2007 gestartte hobbyproject van Peter van Elderen. Peter zingt nog steeds, maar speelt nu bas i.p.v. gitaar. Naast Peter bestaat de band uit (ex-PPS roadie) Roel Aben en Mo Truijens, beide op gitaar. Op drums vinden we Miriam Bekkers. De debuutplaat (op rood gekleurd en zeer dik vinyl) van Repomen bevat 8 tracks in een erg heavy stonerrock stijl met hier en daar een vleugje Entombed, Soundgarden en Gorefest. Ter afwisseling met de zware riffs spelen beide gitaristen dubbelstemmige melodieën. Peter varieert zijn stem per nummer van licht schreeuwend naar compleet-de-longen-uit-zijn-lijf schreeuwend, met hier en daar een extra effect erover heen. Al met al een prima album met een flinke bak herrie welke PPS liefhebbers zeker zal aanspreken.
Tijdens het Roadburn festival in april '08 is de plaat overigens te koop geweest met als extra een als vinyl-uitziende CD, in een oplage van 100 stuks. Inmiddels (april 2009) is er ook blijvende cd-versie van dit album te koop.
TankZilla Mopar - Crossroad 2019 Sinds 2017 speelt Peter samen met drummer Marcin Hurkmans (o.a. Wolfskop) in de tweemans stoner formatie TankZilla, waarmee sinds 2019 ook live gespeeld wordt. In april is daarvan een gelimiteerd singeltje verschenen, 150 ex. op rood en 50 op geel vinyl.
Het is een alleraardigst singeltje geworden! TankZilla speelt (tot nu toe) midtempo stonerrock die wel wat doet denken aan Repomen. Peter herken je qua stem natuurlijk gelijk. Hoewel ze maar met z'n tweeën spelen, is het geluid toch lekker vol. Om hier en daar het gemis van de bas op te vangen, heeft Peter sommige riffs (waarschijnlijk) gespeeld met een baspedaal, waardoor je de riff 1 of 2 octaven lager erbij krijgt. Met hier en daar een break en wat variatie in dynamiek blijft de muziek boeien.
Het hoesje is ook mooi geworden en de stijl ervan past (weer) perfect bij de muziekstijl. Linksboven zie je de voorkant en daaronder de achterkant van het hoesje. Peter Pan Speedrock fans..... houd TankZilla in de gaten!

Een interview met TankZilla vind je hier.
TankZilla Soulsurfer - Brother From Another Mother 2020 Volgens dezelfde opzet is er een tweede single van TankZilla verschenen. Soulsurfer is een wat monotoon doordenderend nummer, de B-kant met Brother from another mother bevalt me beter. Het begint met een bluesy gezongen intro en heeft wat aardige overgangen halverwege het nummer. De cover is weer leuk nostalgisch ontworpen met een afbeelding van een cassettebandje. Ook nu is de single weer geperst in 150 ex. op rood en 50 op geel vinyl.
TankZilla TankZilla 2023 Het eerste volledige album (mei 2023) van TankZilla is een aangename verrassing. Moddervette en lekker pompende stoner/boogierock, maar gebracht met de nodige variatie. Door inventief gitaarspel, drumwerk en manier van zingen blijft het van begin tot eind boeien. Peter versiert enkele nummers met mooie kleurrijke accoorden, je hoorde hem dit eerst ook wel in sommige rockabilly-achtige stukken van Peter Pan Speedrock spelen, maar hij diept het hier verder uit. Hoewel er dus geen bassist is, hoor je toch een muur van geluid, al dan niet geholpen door een baseffect.
Dit album is uitgebracht op cd, vinyl en gekleurd vinyl (in soort van goudgeel).
Verdere info Pre- Peter Pan Speedrock en hobbyprojecten (voor zover bekend):

Peter van Elderen: Hij heeft met Life On Grey alleen bovenstaand album en single gemaakt. Een tweede albums stond destijds wel in de planning, maar de band viel uit elkaar voordat deze kon worden opgenomen.
Verder dus het album van Repoman (zie boven). Wel heeft hij nog een gitaarsolo in gespeeld op het album Lekker Belangrijk uit 2007 van de Heideroosjes en in 2013 een solo op een nummer van Death Alley, waarmee ze een split 12" hebben uitgebracht.
Overigens speelde Peter vòòr Life On Grey in Duty Is Ignorance, zo in de periode 1983-1984.
Bart Geevers: Heeft op twee albums als contrabassist gespeeld met de rockabilly band Bang Bang Bazooka, namelijk Bang Bang Bazooka (1988) en True Rebel (1990). Onlangs is deze band weer bij elkaar gekomen, maar met een plaatsvervanger voor Bart. Bart heeft in ieder geval nog wel op een concert in 2004 in De Effenaar meegespeeld. Op de Greetings From Eindhoven Rockcity verzamelaar (2004) staat ook nog een song genaamd Dirty Hound. Het is me echter niet bekend of dit een oude song is met Bart of een van de reuniëband.
Verder heeft Bart Geevers nog als gitarist (!) gespeeld met de Blazin' Saddles en Gearbox Devils. Alleen met de Blazin' Saddles heeft Bart hiervan een album opgenomen (geen gegevens bekend). Als (contra)basspeler heeft hij nog wel gespeeld met The Lovesteaks (op 4-track 7" genaamd Rock'n'Roll Sex Gods uit 1997 en mogelijk op album Spending Quality Time With uit 1998 of 1999 (is onduidelijk)) en het semi-accoustische '50-jaren-rockabilly project Blue Fingers (geen album). Op de debuut CD van JudasVille (album Welome To JudasVille) speelt hij ook nog eens als gastmuzikant bas op het nummer Fade Away (2004).
Er staat op de website van "Roelewapper" overigens nog een heel oud interview met o.a. Bart Geevers, toen hij naast of nog voor PPS (ook nog) in Lovesteaks zat, ergens rond 1998 dus (link verwijst inmiddels naar de pagina in het internetarchive.org).
Bart Nederhand: De andere Bart speelde voor Peter Pan in de technische metal band Sk;rl. Daarvan zijn pas na Barts vertrek albums van verschenen.
Bob Muileboom (bassist op eerste Peter Pan album): speelde samen met Peter in Life On Grey (zie boven).
Dikke Dennis: "Dikke Dennis" is te horen op enkele PPS tracks en zong vaker een nummertje of 1,2 mee bij een optreden, vaak de Nederlandstallige versie van Motörheads "Ace of Spades", De Schoppenaas. Ik heb er geen overzicht van, maar ik vermoed dat Dikke Dennis al heel wat gastbijdragen heeft gedaan op menig album van enkele stevige rock- en punkbands. Nu heeft hij echter ook z'n eigen band, Dikke Dennis & De Røckers. Uit een serie van meerdere singles is daar in 2020 Prehistorisch Beest verschenen. Samen met de reeds bestaande band De Røckers speelt hij covers van o.a. Motörhead en The Ramones en maakt hij eigen nummers in punkrock/garagerock stijl.

Verder hebben Peter, Bartje en Bartmann in 2007 nog de gastvocalen verzorgt op het nummer Fry'em All van het album Bad Blood van de band The Butcher.

Four Headed Dog: En tenslotte was er op het Paaspop festival editie 2013 een verrassingsoptreden van de Jack Daniel’s Legends, wat een instrumentaal stonerproject van Peter Pan Speedrock bleek te zijn, waarbij de band werd uitgebreid met een extra gitarist ("Doctor No"). Lees meer op http://3voor12.vpro.nl/lokaal/eindhoven/nieuws/2013/paaspop-2013/Secret-Gig.html en http://www.youtube.com/watch?v=kZLemnY-QyE.
Update 2015: Deze band heet nu Four Headed Dog, en de extra persoon is Roel Aben, met wie Peter al in Repomen heeft gezeten. Roel ("Dr. NO") speelt 2e gitaar maar verzorgt ook allerlei zware geluidseffecten. Je kunt een stuk concert beluisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=ggdirYHNeVY. De muziek bevat inmiddels ook zang.
Update januari 2017: Nu na het stoppen van Peter Pan Speedrock, is de bezetting van de band: Peter van Elderen, Bart Nederhand, Erik Rooseboom (bas) en Roel Aben. Bart Geevers gaat dus niet verder met de Four Headed Dog.
Update juni 2017: De band is helaas in mei gestopt.

Na Peter Pan Speedrock: Peter van Elderen produceert inmiddels opnamen van diverse bands en heeft een bijdrage gedaan aan Lemmy Lives!, het festival ter ere van Lemmy Kilmister. Peter heeft vanaf herfst 2017 samen met anderen ook het festival Helldorado opgezet, dat naast muziek ook allerlei stunts op het programma heeft staan. Bart Geevers is inmiddels actief als art designer, terwijl Bart Nederhand drumlessen geeft. De beide Barts samen hebben ook een nieuw festival georganiseerd, namelijk Faster and Louder!. Dit festival doet denken aan Speedfest en vond voor het eerst plaats op 17 maart 2018 in het Klokgebouw.
En dan is er natuurlijk TankZilla, de nieuwe tweemans formatie van Peter, zie daarvoor de recensies boven. Verder speelt Peter samen met zijn vrouw Eva Heerdink in de accoustische (!) formatie The Blackest White.

Reünie Peter Pan Speedrock: Half september 2021 is bekend gemaakt dat PPS weer bestaat! Op een besloten feest in 2020 voor een trouwe fan kreeg men de smaak weer te maken. Het eerste concert zou als headliner op 20 november 2021 op hun deels door hen zelf georganiseerde Helldorado festival in Eindhoven plaats vinden, ware het niet dat als gevolg van de ongunstige corona situatie toen, het festival vlak van te voren moest worden geannuleerd. Het festival zelf is nu verzet naar zaterdag 19 november 2022, maar inmiddels zijn er door PPS meer festivaloptredens aangekondigd.

Speedmobile: Dit is een vrij nieuwe band rond de beiden Barts en zanger/gitarist Jeroen Haamers van Batmobile. Batmobile kennen we natuurlijk van het splitalbum uit 2008 waarop ze samen met Peter Pan Speedrock nummers van elkaar coveren. Speedmobile is in 2018 begonnen als eenmalige Motörhead coverband, maar maken nu eigen rockabilly songs, luister maar op de website van Speedmobile. Er was in 2020 al de single Devil Of Rock & Roll verschenen, gevolgd door de gelijknamige EP op rood transparant vinyl in een gelimiteerde oplage van 1000 genummerde exemplaren. In 2021 is het volledige album Straight off the farm" (check Spotify) verschenen en inmiddels treedt men vaker op in binnen- en buitenland. In oktober 2022 kwam het album Supersonic Beat Commando uit.

Fire Horse: Peter speelt sinds 2021 ook als bassist in de nieuwe rock band Fire Horse. Naast Peter bestaat de band uit zanger/gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy) en drummer Guy Pek (Grenadeers). Er was in 2021 al de single Fire Horse verschenen, gevolgd door de single Don't Care in 2022. Het trio treedt sindsdien vaker her en der op en in juli 2022 is het debuutalbum Out Of The Ashes verschenen. De muziek lijkt een samensmelting te zijn van gargagerock, grunge en stonerrock.
Lijst van alle Peter Pan Speedrock songs